Det er ikke ligefrem fordi, at de danske drenge har spillet champagnebold ved verdensmesterskaberne i Rusland, men de har stadig formået at booke sig en billet til 1/8-finalen. Her venter det mandskab, der i denne slutrunde indtil videre har spillet den flotteste form for fodbold. Danmark møder nemlig Kroatien, som har været i total topform mod både Nigeria, Argentina og Island. Det bliver bestemt ikke nogen nem opgave, men hvis forsvaret kan holde stand, så er der stadig en chance for den første kvartfinaleplads ved et VM i tyve år.

Danskerne vil gerne se perfekt pasningsspil og masser af mål, men det har der ikke været noget af mod hverken Peru, Australien eller Frankrig. Særligt den sidste gruppespilskamp mod franskmændene var noget af en langgaber, da begge lande var fint tilfreds med at spille 0-0 og derved sikre sig avancement. Åge Hareide fik dog rystet posen gevaldigt og prøvet både ‘Zanka’, Braithwaite og Cornelius af. Alle tre gjorde det hæderligt. Et reservespækket fransk landshold skabte ikke særlig mange store chancer, og det må siges at være godkendt.

Kroaterne har derimod imponeret helt vildt i deres foregående tre opgør. Først cruisede de sig til en sikker 2-0-sejr over nigerianerne, og derefter bankede de Argentina med 3-0 på en fabelagtig anden halvleg. Selvom de skiftede intet mindre end ni mand mod islændingene, så snuppede de stadig en sen sejr på 2-1. Blandt andet på en brandkamp af reserven Milan Badelj, der både noterede sig for et mål og en assist.

Det kroatiske landshold er naturligt nok blevet gjort til forhåndsfavoritter hos diverse spiludbydere på internettet. En kroatisk sejr giver således odds 1,82 hos Unibet, mens en dansk sejr belønnes med odds 5,00. Et uafgjort resultat giver pengene 3,40 gange igen.

Unibet Odds på Danmark - Kroatien hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Optakt: Danmark – Kroatien

Den danske defensiv er bundsolid

Det danske landsholds officielle logoDer var nok ikke mange, som havde regnet med, at Åge Hareide ville skifte særlig meget ud mod Frankrig. Det endte dog alligevel med at blive tilfældet. Først og fremmest var Yussuf Poulsen ramt af karantæne efter at have begået to straffespark og modtaget to gule kort. Derfor var det Martin Braithwaite, som fik chancen på venstrekanten. Nicolai Jørgensen har endnu ikke fået netmaskerne til at blafre, og han brændte en stor chance mod Australien, så Andreas Cornelius fik lov til at spille alene på toppen.

Derudover lavede den norske landstræner også et lille eksperiment, da han brugte Andreas Christensen som sekser og Mathias ‘Zanka’ Jørgensen i midterforsvaret. Det gav holdet en hel del mere defensiv stabilitet, end det har været tilfældet i de første to opgør. Man skal dog nok ikke regne med, at han afviger særlig meget fra sin stærkeste startopstilling i denne ekstremt vigtige 1/8-finale.

Yussuf Poulsen burde altså starte på venstre wing igen efter sin karantæne, og Nicolai Jørgensen starter nok også inde på angriberpositionen. Det helt store spørgsmål er, hvem der skal spille sekser. Er William Kvist klar igen efter at have brækket et ribben og punkteret en lunge? Hvis svaret på det spørgsmål er ja, så får han nok også sit comeback. Udover de tre positioner er der ikke den store tvivl om, hvem der er landstrænerens foretrukne spillere.

Igennem hele slutrunden har Danmarks klart største problem været at lave mål. Der er således ikke blevet scoret en eneste gang mod det danske forsvar i åbent spil, så man må sige, at defensiven er meget stabilt. Alt i det offensive spil er dog op til Christian Eriksen. Hvis ikke han scorer eller assisterer, så er det virkelig svært at se, hvor det ellers skulle komme fra.

Gameplanen for Åge Hareide må altså være, at holde Luka Modrić og alle de andre kroatiske stjerner fra fadet så lang tid som overhovedet muligt. De danske drenge skal prøve at holde buret rent i ordinær og eventuel forlænget spilletid.

Forventet startopstilling

Schmeichel – Dalsgaard, Kjær, Christensen, Stryger Larsen – Delaney, Kvist, Eriksen – Sisto, Jørgensen, Poulsen

Hele den danske VM-trup kan ses lige her

Kroatien har taget VM med storm

Det kroatiske fodboldforbunds logoDer er ikke særlig mange, som kan være uenige i, at kroaterne har været den helt store positive overraskelse ved verdensmesterskaberne. Alle ved, at de har en talentfuld trup med en hel del verdensstjerner. De har bare ikke imponeret ved et VM siden 1998, hvor de vandt bronze. Nu ligner det dog, at de vil vise hele verden deres tårnhøje topniveau. I anden halvleg mod argentinere så de nærmest totalt ustoppelige ud. Særligt deres genpres sad lige i skabet. Selvom de ikke havde meget boldbesiddelse, så skabte de en masse chancer. Derudover var de kolde og kyniske foran kassen. Fire skud på mål blev konverteret til tre scoringer, og der var aldrig nogen tvivl om, hvem der ville løbe afsted med de tre point.

Det vidner også om deres kvalitet, at Kroatiens reservehold formåede at besejre Island. De eneste to gengangere fra Argentina-kampen var Luka Modrić og Ivan Perišić. Deres reservespillere fik altså en masse minutter i benene og rigtig meget tro på tingene efter sejren. Derudover fik alle deres store stjerner et velfortjent hvil, så det var virkelig et godt opgør for dem. Den eneste der har spillet tæt på fuld tid er Perišić, som indtil videre har noteret sig for 262 spilminutter.

Både den kroatiske defensiv og offensiv har i øvrigt set skarpe ud. De har scoret minimum to mål hver kamp, og der er kun blevet lukket et enkelt ind. Det er altså umiddelbart svært at pege på et svagt punkt hos dem.

Der er dog én ting, som springer i øjnene. Deres topangribere har nemlig ikke noteret sig for en scoring endnu. Hverken Mario Mandžukić, Andrej Kramarić eller Nikola Kalinic har således fået netmaskerne til at blafre. Sidstnævnte er endda blev sendt hjem fra slutrunden, da han nægtede at blive indskiftet i slutminutterne mod Nigeria.

Forventet startopstilling

Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic – Brozović, Rakitić – Rebić, Modrić, Perišić – Mandžukić

Hele den kroatiske VM-trup kan ses lige her

Spilforslag til Danmark – Kroatien

Umiddelbart er det aldrig nemt at spå om vind eller forsvind-kampe ved en VM-slutrunde. Det er det heller ikke denne gang. Vi tror dog stadig på, at dette bliver en meget taktisk præget affære med få mål.

Da der ikke er særlig meget værdi i at spille på under 2,5 mål, så går vi efter, at der ikke bliver scoret i første halvleg. Uafgjort i pausen giver nemlig pengene to gange igen, og det er bestemt ikke dumt, når man tænker på, at der en kvartfinaleplads på spil.

Derfor anbefaler vi at spille på, første halvleg ender uafgjort til odds 2,00 hos Unibet.

Unibet Odds på X ved pausen hos Unibet

Få 100 % op til 1.000 kr. i bonus | Kun nye spillere | Bonussen skal gennemspilles 8 x til min. odds 1,40 indenfor 60 dage | Minimumindbetaling: 40 kr.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Bookmakeren Unibets logo på grøn baggrund