Paris-Nice
Radu Razvan / Shutterstock.com

Søndag den 8. marts er det endnu en gang tid til det traditionsrige franske cykelløb, Paris-Nice. Løbet er blandt forårets allervigtigste, og alle verdens største ryttere vil være til stede, når startskuddet lyder. Løbet er altid det første store mål i foråret for mange af de helt store klassementsryttere og sprintere. Der er da også i år et stærkt feltet til start. Syv hold valgte i dagene inden løbet at trække sig: Team Ineos, CCC Team, UAE Team Emirates, Movistar, Jumbo-Visma, Mitchelton-Scott og Astana. Det betyder blandt andet, at vi ikke får sidste års vinder, Egan Bernal, at se. Roglic stiller dermed heller ikke til start.

Paris Nices italienske modstykke Tirreno Adriatico er ligesom en række andre italienske løb aflyst. Derfor er flere rytter i sidste sekund flyttet over på Paris-Nice-holdet, hvorfor feltet paradoksalt nok næsten har fået flere profiler til trods for de manglende hold. For at kompencere for de manglende hold har man udtaget to ekstra hold og givet hvert hold lov til at udtage en ekstra rytter. Det står i skrivende stund ikke klart, om flere hold vil trække sig inden starten.

Indlæser…

Disse odds leveres af bookmakeren bet365

Odds på vinderen af Paris-Nice

Kan Quintana fortsætte den fantastiske start?

Flere så det som enden på en stor karriere, da Nairo Quintana sidste år annoncerede, at han ville forlade Movistar for franske Arkeá Samsic. Quintana har dog vist sig særdeles stærk i foråret med forneme præstationer ved colombianske mesterskaber og to overbevisende sejre i de franske etapeløb Tour de La Provence og Tour des Alpes Maritimes et du Var. Nu skal Quintana vise over for de helt store navne, at han på ingen måde er færdig. Sidste år blev han toer i Paris-Nice efter Bernal, men i år er det bestemt ikke umuligt, at han tager et skidt længere op på podiet.

En stærk gruppe af outsidere

Det faktum at man kan betegne navne som Julian Alaphilippe, Romain Bardet, Vincenzo Nibali, Thibaut Pinot og Richie Porte og Sergio Higuita som outsidere siger en del om, hvor stærkt dette års felt er. Alaphilippes start på sæsonen har ikke været ligeså god som sidste år. Han plejer dog at være i stand til at time det godt. Han er helt oppe i odds 20,00 hos Danske Spil.

Pinot er ikke startet helt så godt som sidste år. I år er der dog kun én ting, som tæller for Pinot, og det er at vinde Touren. Hjemlandets store etapeløb er blevet en besættelse for Pinot, som sidste år måtte udgå efter længe have lignet en mulig vinder. Porte og Higuita viste stor styrke i deres hjemlands etapeløb (Tour Down Under og  TourColombia). Nu skal de så se, hvor de står i Paris-Nice, hvor feltet alt andet lige er langt stærkere. Bardet og Nibali er begge blevet flyttet over til Paris-Nice efter Tirreno Adriaticos aflysning. Nibali bliver Treks kaptajn, da Porte har valgt at koncentrer sig om senere mål og enkelte etaper.

Der er naturligvis også en gruppe større outsidere. Blandt disse kan nævnes: Guillaume Martin, Dylan Teuns, Tiesj Benoot, Maximilian Schachmann, Pierre Latour og Warren Barguil..

Danskerne

Der er i skrivende stund udtaget syv danskere til dette års Paris-Nice. Der er tale om Mads Pedersen, Søren Kragh, Mads Würtz, Casper Pedersen, Kasper Asgreen, Michael Mørkøv og Michael Valgren.  Valgren må ventes at få frie tøjler i jagten på etapesejr. Mads Pedersen kommer alt andet lige til at bruge løbet til at køre sig i form forud for forårsklassikerne, hvor der er stor forhåbninger til verdensmesteren. Søren Kragh skal formodentlig hjælpe Matthews.

Casper Pedersen må først og fremmest formodes at være med for at hjælpe Sunwebs sprinter, Cees Bol. Michael Mørkøv og Kasper Asgreen blev som fæere andre ryttere flyttet over på Paris-Nice-holdet. Mørkøv skal hjælpe Sam Bennet i suprterne. Asgreen må formodes at skulle hjælpe Bennett og Alaphilippe. Han vil dog stadig få sin chance på enkeltstarten på 4. etape. Asgreen er desuden bedste bud på en dansk vinder. Den danske tempospecialist giver odds 70,00 som vinder af Paris-Nice hos Danske Spil.

bet365 Odds på vinderen af Paris-Nice

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Paris-Nice etapeprofiler

Paris-Nice løber over otte etaper, hvoraf den ene som bekendt er en enkeltstart. Derudover er der to flade etaper, tre kuperede etaper og to bjergetaper. Det er altså et løb, der passer bedst til alsidige ryttere, der både er gode i kampen imod uret, men også på både korte og eksplosive stigninger samt regulære bjerge. Vi vil for hver etape komme tre bud på ryttere, som du kan oddse på som etapevinder.

Paris-Nice stage profiles
Kilde: paris-nice.fr

1. etape

Løbets første etape køres i udkanten af Paris i Plaisir. Undervejs skal rytterne over flere mindre stigninger, og der er lagt op til 154 hårde kilometer. Løbet afsluttes par en relativt hård stigning, der formentlig bliver vundet af en eksplosiv rytter. Etapen minder således om en af Ardenner-klassikerne. Sprinterne vil uden tvivl bane arrangørerne langt væk over, at disse har lagt en kategori 3-stigning få kilometer før mål. Derfor er det mest sandsynlige scenarie en reduceret massespurt blandt de mere hårdføre sprintere.

Vinderbud: Caleb Ewan, Sam Bennett, Peter Sagan

2. etape

Anden etape er løbets første deciderede sprinteretape. Indledningen er ret så kuperet, men den sidste halvdel af denne 166,5 kilometer lange etape er ret så flade. Etappen bør derfor ende i en massespurt, hvor de sprinter, som ikke kunde sidde med på 1. etape får deres chance.

Vinderbud: Calbet Ewan, Sam Bennett, Pascal Ackermann

3. etape

Løbets sidste sprinteretape kan muligvis også gå hen at blive for hård for et par af feltets tunge herre. Etapen er hele 212,5 kilometer lang og slutter med et par bakker, som kan gøre livet surt for sprinterne. Det er ikke utænkeligt, at nogen vil forsøge at udnytte disse bakker til at køre væk.

Vinderbud: Calbet Ewan, Sam Bennett, Pascal Ackermann

4. etape

Løbets eneste enkeltstart køres i og omkring Saint-Amand-Montrond, og den er blot 15,1 kilometer lang. Etapen indeholder enstigning, der måske kan skabe lidt problemer for de helt tunge specialister, men ellers er det en enkeltstart, der er ret lige til. Det er blandt andet her, at ryttere som Roglic og Alaphilippe skal tage tid på de bjergstærke konkurrenter som  Quintana. Alaphilippes danske holdkammerat Kasper Asgreen forventes også at levere et godt resultat på denne etape.

Vinderbud: Kasper Asgreen, Maximilian Schachmann, Julian Alaphilippe

5. etape

En meget hård etape hvor det går op og ned gennem hele dagen. Stigningerne er ganske vist ikke specielt svære, men der er så mange af dem, at det bliver hårdt uanset hvad. Det bliver nok ikke en dag, hvor der bliver kæmpet om klassementet. Det er til gengæld en oplagt dag et udbrud. Så der vil med garanti blive kamp om at komme afsted blandt dem, som ikke er en trussel i klassementet.

Vinderbud: Michael Matthews, Dylan Teuns, Michael Valgren

6. etape

På sjette etape er der endnu engang lagt op til en vanvittig hård etape uden de helt store stigninger. Det går nemlig igen op og ned hele dagen over 160,5 kilometer. Det kan nemt gå hen at blive en modbydelig dag, hvis man har en off-day.

Vinderbud: Dylan Teuns, Maximilian Schachmann, Julian Alaphilippe

7. etape

Løbets kongeetape er den næstsidste. Her skal rytterne over fem kategoriserede stigninger, og den slutter opad en kategori et stigning. Bjerget Valdeblore La Colmane ligger således grund til finalen. Stigningen er 16,3 kilometer lang, og den stiger i gennemsnit med 6,2 procent. Det er her slaget om den samlede sejr skal slås, og favoritterne kan ikke længere gemme sig. Der er cirka tyve kilometer i mellem afslutningen på den næstsidste stigning og begyndelsen på det sidste, så man ser formentlig en relativt stor gruppe køre ind sammen. Her bliver det dog hver mand for sig selv, og den stærkeste løber afsted med sejren.

Vinderbud: Vincenzo Nibali, Nairo Quintana, Sergio Higuita

8. etape

Paris-Nices ottende og sidste etape er også en regulær dræber. Seks stigninger skal rytterne over, og det går opad stort set hele dagen. Der er ingen dale eller lignende, hvor rytterne kan hvile. Lige så snart en stigning er slut, begynder den næste. Favoritterne skal her forsøge at slide hinanden op, og det kan godt gå hen og blive en utrolig underholdende etape. Desværre slutter etapen med en længere nedkørsel, hvilket måske kan lægge en dæmper på angrebslysten. Uanset hvad er der dog lagt op til drama indtil den sidste rytter krydser målstregen.

Vinderbud: Julian Alaphilippe, Sergio Higuita, Maximilian Schachmann

bet365 Odds på Paris-Nice hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Alle rytterne ved Paris-Nice

Den endelige rytterliste til Paris-Nice er endnu ikke offentliggjort. Enkelte deltagere er dog blevet bekræftet. I takt med rytterlisten udvides, opdaterer vi den selvfølgelig her på Odds.dk

AG2R La Mondiale

Romain Bardet, Pierre Latour, Nans Peters, Benoit Cosnefroy, Oliver Nasesen, Mikael Cherel og Alexis Gougeard og Aurélien Paret-Peintre.

Arkea Samsic

Nairo Quintana, Dayer Quintana, Warren Barguil, Winner Anacona, Diego Rosa, Daniel McLay, Connor Swift og Nacer Bouhanni

B&B Hotels – Vital Concept p/b KTM

Bryan Coquard, Cyril Gautier, Quentin Pacher, Frederik Backaert, Jens Debusschere, Cyril Barthe, Kévin Reza og Sebastian Schönberger

Bahrain – McLaren

Iván García Cortina, Dylan Teuns, Pello Bilbao, Damien Caruso, Heinrich Haussler, Domen Novak, Hermann Pernseiner og Jan Tratnik

BORA – hansgrohe

Peter Sagan, Pascal Ackermann, Jempy Drucker, Felix Großschartner, Patrick Konrad, Michael Schwarzmann, Juraj Sagan og Maximilian Schachmann.

Circus Wanty Gobert

Xandro Meurisse, Aime De Gendt, Tom Devriendt, Fabien Doubey, Andrea Pasqualon, Danny Van Poppel, Boy Van Poppel og Pieter Vanspeybrouck

Cofidis, Solutions Credits

Guillaume Martin, Nicolas Edet, Anthony Perez, Piet Allegaert, Pierre-Luc Périchon, Damien Touzé, Cyril Lemonie, Elia Viviani

Deceunick – Quick Step

Julian Alaphilippe, Yves Lampaert, Sam Bennett, Michael Mørkøv, Bob Jungels, Kasper Agreen, Zdenek Stybar

EF Pro Cycling

Sergio Higuita, Alberto Bettiol, Tejay Van Garderen, Michael Woods, Sep Vanmarcke, Tom Scully, Tanel Kangert og Lawson Craddock

FDJ

Thibaut Pinot, Olivier Le Gac, Rudy Molard, Marc Sarreau, Stefan Küng, Antoine Duchesne og Tobias Ludvigsson

Israel Start-Up Nation

Hugo Hofstetter, Krists Neilants, Mads Würtz, Nils Politt, Rudy Barbier, Tom van Asbroeck, Jenthe Biermans og Guillaume Boivin

Lotto Soudal

Thomas De Gendt, Caleb Ewan, Jasper De Buyst, Frederik Frison, Sander Armée, John Degenkolb, Philippe Gilbert, og Roger Kluge.

Nippo Delko One KTM

Romain Combaud, Ramunas Navardauskas, Evaldas Siskevicius, Julien El Fares, José Manuel Díaz, Dusan Rajovic, Pierre Barbier og Julien Trarieux

NTT Pro Cycling

Victor Campenaerts, Giacomo Nizzolo, Ryan Gibbons, Max Walscheid, Michael Valgreen, Roman Kreuziger, Ben O’Connor og Michael Gogl

Team Sunweb

Nils Eekhoff, Casper Pedersen, Søren Kragh Andersen, Cees Bol, Chris Hamilton, Michael Matthews, Nikias Arndt, Tiesj Benoot

Team Total Direct Energie

Lilian Calmejane, Adrien Petit, Jonathan Hivert, Niki Terpstra, Dries Van Gestel, Anthony Turgis, Julien Simon og Niccolò Bonifazio

Trek – Segafredo

Richie Porte, Mads Pedersen, Jasper Stuyven, Edward Theuns, Vincenzo Nibali, Ryan Mullen, Alex Kirsch og Kenny Elissonde

bet365 Du kan oddse på Paris-Nice hos bet365

Indbetaling (min. 50 kr.) matches i væddemålskreditter maks. (1.000 kr.). Væddemålskredit klar til brug ved afgørelse på væddemål til værdien af de kvalificerende væddevel. Undt. for min. odds, væddemål og betalingsmetode gælder. Gevinst eks. indsats for væddemålskredit. Tidsbegr. & regler gælder.

 

Regler & Vilkår gælder | Spillemyndighedens hjælpelinje til ansvarligt spil: StopSpillet | Udeluk dig via ROFUS | 18+

Paris-Nices historie

Den første udgave af Paris-Nice blev kørt i 1933, og siden har løbet udviklet sig til en institution indenfor cykelsporten. Løbet har ikke helt samme status som de store grand tours eller monumenterne, men det er stadig et af sæsonens vigtigste løb. Paris-Nice markerer begyndelsen på foråret, og derfor har løbet fået navnet løbet imod solen. Rytterne forlader de kedelige og triste vintermåneder, og under den sydfranske sol, kan de fornemme, hvordan de går varmere tider i møde.

Løbet fik for alvor status i 1960’erne, hvor de franske cykellegender Jacques Anquetil og Raymond Poulidor konkurrerede om tronen i løbet. Førstnævnte, der i alt vandt Tour de France fem gange, Giro d’Italia to gange og Vuelta a Espana en gang, vandt Paris-Nice fem gange, og det blev standard for store stjerner at flokkes til løbet. I 1969 vandt legendariske Eddy Merckx sin første sejr i løbet efter et dramatisk løb, der først blev afgjort på sidste etape.

Et internationalt løb

Merkcx’ sejr markerede en ændring i Paris-Nices historie. Nu var det ikke længere franskmændende, der dominerede deres eget løb. I stedet begyndte udlændinge at tage flere og flere sejre. I 1980’erne vandt irske Sean Kelly løbet syv gange i træk, imens Miguel Indurain og Tony Rominger vandt flere udgaver i 1990’erne. Faktisk har en franskmand ikke vundet Paris-Nice siden 1997, hvor Laurent Jalabert vandt.

Paris-Nice er altid blevet forbundet med åndeløs spænding og underholdning. I 2003 tilføjede løbet dog et sort kapitel til cykelsportens historie. Den kasakhiske rytter Andrei Kivilev styrtede nemlig på anden etape, og da han ingen hjelm bar, dræbte det ham. To dage efter Kivilevs død vandt hans ven og landsmand Alexander Vinokourov en flot solosejr, og han krydsede mållinjen med et billede af Kivilev i hænderne.

I den senere tid er mange Tour de France-stjerner begyndt at bruge Paris-Nice som opvarmning. De starter deres vej imod Touren med deltagelse i Paris-Nice, og derfor ser man alle de største stjerner kæmpe om sejren.