U21-EM i herrefodbold afvikles denne gang over to omgange. Gruppespillet starter den 24. marts og slutter 31. marts. To måneder senere den 31. maj starter knockoutkampene, som som kulminerer med finalen den 6. juni.

Danmark er i Gruppe C, hvor modstanderne hedder Frankrig, Island og Rusland. Her bør Danmark have pæne muligheder for at være blandt de to bedste og sikre sig en plads i kvartfinalen.

Bookmaker is inactive

Odds på U21-EM

Indlæser…

Man vil naturligvis vanen tro kunne oddse på, hvem der løber med U21-europamesterskabet. Her vil vinderne fra for to år siden, Spanien, naturligvis endnu engang være blandt favoritterne, når det går løs i Slovenien og Ungarn.

Hvis Spanien lykkes med at vinde, vild et i så fald være deres sjette sejr, hvilket ville bringe dem alene i spidsen. Lige nu deler de rekorden med italienerne. Tyskland er i Gruppe A med Holland, Rumænien og de ungarske værter.

Et andet hold, som der skal holdes øje med, er sølvvinderne fra 2019 – Tyskland. Tyskerne har vundet U21-EM to gange. Den seneste var for fire år siden i Sverige. De har med andre ord været i finalen to gange i træk. De ligner dermed bestemt ikke noget dårligt bud, når det kommer til odds på U21-EM.

Danmarks hårdeste modstander i Gruppe C, Frankrig, er også et godt vinderbud. Franskmændene var i semifinalerne i 2019, hvor de tabte til de senere europamestre fra Spanien. De har blot vundet én gang tilbage i 1988, så det er på høje tide, at det franske U21-landshold får noget succes.

Det samme gælder England i Gruppe D. Englænderne har nemlig ikke vundet siden de vandt to år i træk i 1982 og 1984.

Odds på Danmark ved U21-EM

Ved seneste U21-EM var Danmark et mulehår fra at nå semifinalerne. De sluttede som toer i deres gruppe – et point efter Tyskland og var desværre ikke bedste treer, da Frankrig havde et point mere.

I år kan Albert Capellas’ tropper dog glæde sig over, at en andenplads med sikkerhed vil være tilstrækkeligt til at sikre avancement i turneringen.

Hvis Danmark vinder Gruppe C vil de skulle møde nummer to fra Gruppe A, som indeholder Holland, Rumænien, Tyskland og Ungarn. Bliver danskerne nummer to, vil der vente et møde med vinderen af Gruppe A.

I en eventuel semifinale kommer Danmark til at møde vinderen af de andet opgør mellem to hold fra gruppe A og C. Det skyldes, at denne semifinale spilles i Ungarn, som huser disse to gruppers kampe.

Bookmaker is inactive

Hvilke stadions skal der spilles U21-EM på?

Alt i alt skal der spilles på otte stadions. Heraf ligger de fire i Slovenien, mens den anden halvdel ligger i Ungarn. Turneringens største stadium, som også kommer til at huse finalen er Stozice Stadium, som ligger i Sloveniens hovedstad Ljubljana. Det sloveniens nationalstadion, som til hverdag huser Olimpija Ljubljana.

Det største af de ungarske stadions er Fehérvárs Mol Aréna Sóstó. Der er plads til 14.000, hvilket er 2.100 færre end stadionet i Ljubljana. De øvrige ungarske stadions er Haladás Sportkomplexum, Bozsik Arena og Ménföi úti Stadion. På hver af disse tre er der plads til færre end 10.000 tilskuere.

Danmark kommer til at spille deres gruppekampe i Ungarn, hvor det kommer til at foregå på Haladás Sportkomplexum i Szombathely og Ménföi úti Stadion i Györi.

Ser man på de øvrige slovenske stadions, så er der også et par kendte imellem. Der er NK Celjes Stadion Z’dezele og NK Maribors Ljudski vrt, som begge har plads til over 10.00o tilskuere. Det sidste af de slovenske stadions er Bonifika Stadium, som er turneringens mindste med blot 4.010 pladser.

U21-EMs struktur

Ved det seneste U21-EM var der blot fire hold, som gik videre fra gruppespillet. Det betød, at man gik direkte til semifinalerne. Samtidig var der blot tre gruppe med fire hold i hver. Foruden gruppevinderne gik den bedste toer derfor også videre.

U21-EM 2021 er dog udvidet fra 12 til 16 nationer. Disse er fordelt i fire grupper af fire hold. Fra disse vil de to bedste hold gå videre til ottendedelsfinalerne. Disse bliver som nævnt først spillet to måneder efter gruppespillet.

Det kommer til at fungere således, at vinderen fra Gruppe A møder nummer to fra Danmarks Gruppe C, og vinderen af Gruppe C møder nummer to fra Gruppe A. Vinderne af disse to kvartfinaler mødes i semifinalerne. Samme fremgangsmåde gælder for grupperne B og D.

Gruppe A og C er som bekendt de ungarske grupper, hvorfor det giver mening, at de hold bliver i Ungarn til og med semifinalerne. Samtidig kan holdene fra B og D så blive i Slovenien.

Hvordan plejer det at gå de danske drenge?

Danmark har kvalificeret sig til U21 EM ni ud af 22 gange, og de var rent faktisk med ved den allerførste slutrunde i 1978. Her måtte de tage hjem efter at have tabt til Bulgarien i kvartfinalerne. Otte år senere blev kvartfinalen igen endestationen, da vi måtte se os slået af England. Ved U21 Europamesterskaberne i 1992 endte det med en semifinaleplads efter et samlet nederlag til Italien.

Både i 2006 og 2011 formåede vi ikke at komme videre fra gruppespillet, mens vores bedste resultat til dato kom i 2015. Her vandt vi bronze efter at have tabt til vinderne Sverige i semifinalen.

De sidste to slutrunder har Danmark dog måtte tage hjem efter gruppespillet. For to år siden sluttede vi på andenpladsen i gruppe B. Dengang var der som nævnt ingen kvartfinaler, hvorfor blot et hold fra hver gruppe gik videre. I dette tilfælde blev det Tyskland, som sluttede et point foran Danmark.

Bookmaker is inactive